Valilik'ten skandal genelge!

Çanakkale Zaferi'nin 100’üncü yıldönümü kutlamaları halka yasaklandı. Kutlamalar için hazırlıklar devam ederken, Çanakkale Valiliği'nden yasak kararı geldi. Vali Ahmet Çınar imzalı genelgede, 18 Mart ile 31 Mart arasında Mehmetçik abidesinin bulunduğu bölgeye girişin yasaklandığı belirtildi.

Valilik'ten skandal genelge!

Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümü kutlamaları yaklaşırken Çanakkale Valiliği'nden skandal bir yasak haberi geldi.

Çanakkale Valisi Ahmet Çakır konuya ilişkin bir genelge yayımladı. Genelgede, zaferin 100'üncü yılı nedeniyle yapılacak kutlamalara yurttaşların alınmayacağı belirtildi. Genelgede 18 Mart 2015 tarihinde Mehmetçik Abidesi’nin bulunduğu bölgenin halkın ziyaretine kapatıldığı ifade edildi.

Valiliğin yasak kararına, Avusturalya ve Yeni Zelanda başta olmak üzere, birçok ülkeden gelecek olan ziyaretçi sayısındaki artış gerekçe gösterildi. Otopark ve kalacak yer sıkıntısı çekileceğini söyleyen Vali Çınar, bu yüzden abidenin Türk yurttaşların ziyaretine kapatılacağını duyurdu.

Genelgeye göre sadece 18 Mart değil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Devlet Başkanlarını ağırlayacağı 24 ve 25 Nisan'da da Mehmetçik Abidesi'ne çıkış yasak olacak.

Ziyaret yasağının, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere ulusal düzeyde yayın yapan tüm yazılı ve görsel basın aracılığı ile duyurulması istendi.

Ayrıca Milli Eğitim, YÖK Başkanlığı, Valilikler ve Üniveristelerde de yasağın duyurulması sağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

çıkma yasağı