Kıbrıs halkı sandık başına gitti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı, Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitti. Seçim yarışına 7'si bağımsız 11 aday katıldı. O adaylardan biri olan Başbakan Ersin Tatar da oyunu kullandı. Tatar, "Seçimler hayırlı olsun" mesajı verdi. Cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 50'nin üzerinde oy almak gerekiyor.

Kıbrıs halkı sandık başına gitti

Kıbrıs halkı geleceğini belirleyeceği bir seçime gitti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 5 yıl görev yapacak Cumhurbaşkanı seçildi. Şimdi gözler sonuçlarda...

Seçim saat 08.00'den itibaren başladı. Vatandaşlar, yüksek mahkeme yargıçlarının sayısının artırılmasını öngören anayasa değişikliği için de oy kullandı.

Oy kullanma işlemi saat 18.00'e kadar sürdü. Kayıtlı 198 bin 867 seçmen 738 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ve sandıkların kapanmasının ardından sayıma geçildi. Seçim sonucunun saat 22.00’ye kadar netleşmesi bekleniyor.

Seçimde 7'si bağımsız 11 aday yarıştı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın yanı sıra bağımsız aday olarak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ve Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş seçime girdi. Diğer yandan Alpan Uz, Mustafa Ulaş, Ahmet Boran ve Arif Salih Kırdağ bağımsız olarak, Fuat Çiner ise Milliyetçi Demokrasi Partisi'nin adayı olarak yarışa katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde cumhurbaşkanı adayları da oylarını verdi. Başbakan Tatar ise oyunu Şehit Tuncer İlkokulundaki 140 numaralı sandıkta kullandı.

Tatar oyunu kullanmasının ardından açıklamalarda bulundu. "Hayırlı olmasını temenni ediyorum." diyen Tatar, "KKTC'de güzel bir demokrasi olduğunu" belirtti.

cumhurbaşkanı türk Kıbrıs seçim tatar