Ekim ayında en az 165 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti

Türkiye'de iş kazalarına bağlı meslek hastalıkları ve işçi ölümleri her geçen gün artıyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin hazırladığı rapora göre, Ekim ayında en az 165 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti.

Ekim ayında en az 165 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti

İnşaatlarda yüksekten düşmeler, uygun olmayan taşıma araçlarında yollara savrulmalar, yoğun çalışma ve yaşam koşulları... İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin açık kaynaklardan derlediği verilere göre Ekim ayında en az 165 işçi hayatını kaybetti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi İş Cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre Ekim ayında en az 165, yılın ilk on ayında ise en az bin 596 emekçi iş kazalarında hayatını kaybetti.

Ekim ayında yaşamını yitiren 165 emekçinin 142’si işçi-memur statüsünde çalışıyor. 20’si çiftçi, 3’ü de esnaf olmak üzere 23’ü kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor.

En çok iş kazalarının yaşandığı iş kolları arasında birinci sırada da inşaat yer alıyor. Konaklama sektöründe de ölümler yoğunlaşmış durumda.

Nedenlerine bakıldığında, ezilme/göçük ile düşmeye bağlı ölümler ciddi oranda artış gösterirken, trafik/servis kazaları ikinci sıraya düşmüş görünüyor.

ulusalkanal.com.tr