Fırat Kalkanı Harekatı başarıyla tamamlandı

24 Ağustos'ta Amerikan İsrail koridorunu kesmek için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı başarıyla tamamlandı. Açıklamayı Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Fırat Kalkanı bitmiştir. Bundan sonra harekat olursa artık başka bir isimle anılacak" dedi. Uzmanlar Türkiye’nin harekatın sonuçlanmasının ardından Suriye ve İran’la işbirliği yapacağı görüşünde.

24 Ağustos'ta Suriye'nin kuzeyinde hedeflenen Amerikan-İsrail koridoruna karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı başarıyla sonuçlandı.

Açıklama Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Yıldırım, terör örgütlerine yapılacak operasyonların yeni isimlerle anılacağını söyledi.

Harekatın tamamlandığı bilgisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaklaşık 4 saat yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nun bildirisinde de yer aldı.

MGK bildirisinde, Suriye krizine çözüm için taraflar arasında yürütülen müzakerelerin en üst seviyede desteklendiği ifade edildi.

Amerika'nın PYD'yi desteklemesinin eleştirildiği bildiride, "Terör örgütü unsurlarının kullanılmasının, bölgede huzur ve güven ortamının tesisine katkı sağlamayacağı kaydedilmiştir" denildi.

ulusalkanal.com.tr

Fırat Kalkanı Harekâtı