Ataköy'de yeni proje

İstanbul Ataköy'de dolgu alanı üzerine inşaa edilen Mega Yat Projesi'nin ardından şimdi de Galleria Alışveriş Merkezi'nin olduğu alan ranta açıldı. 500 bin metrekarelik yeni rant projesi kapsamında Galleria'nın yıkılarak yerine otel ve alışveriş merkezleri yapılması planlanıyor.

Ataköy'de yeni proje

Ataköy Dolgu Alanı'na yapılan "Mega Yat" projesinin bitmesine az bir süre kala bölgede başka bir alan daha ranta açıldı.

Yeni proje kapsamında Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi olan Galleria yıkılacak. Açılışı dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından yapılan Galleria'nın bulunduğu 500 bin metrekarelik bölgeye oteller ve yeni alışveriş merkezi yapılacak. Dati Holding tarafından yapılacak projenin 2017 tarihinde tamamlanması bekleniyor.

Konu ile ilgili Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sekreteri Ali Hacıalioğlu, Ataköy'de hukuksuzluğun devam ettiğini söyledi

Ali Hacıalioğlu hükümete sundukları raporlardan sonuç çıkmadığını belirterek, "kamu yöneticilerinnin gözünü rant bürümüş" dedi.

17 Agustos 1999 depremini hatırlatan Hacıalioğlu, Ataköy'deki dolgu alanın riskli olduğunu vurguladı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK

KAMERA: İNANÇ SARAÇOĞLU