Sona erdi.. 2 Haziran'da tekrar görüşecekler

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın doğalgaz odaklı Kıbrıs gezisi sona erdi. Biden, Kıbrıs'ta Amerikan çözümü için tarafları bir araya getirdi. Biden, görüşmenin son derece yapıcı bir şekilde geçtiğini söyledi.

Sona erdi.. 2 Haziran'da tekrar görüşecekler

52 yıl aradan sonra Ada'ya yapılan üst düzey ziyarette ana gündem maddesi Kıbrıs'ın doğalgaz kaynakları oldu. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Kıbrıs gazetelerine verdiği demeçte, doğalgazla birlikte düşünüldüğünde, bir çözümün gerçekleşmesi halinde Kıbrıs’ın bölgenin lideri olabileceğini savundu.

Biden, Rum kesiminin talebi olan kapalı Maraş konusunu gündeme getirmedi. ABD Başkan yardımcısı daha çok Avrupa Birliği ve Ukrayna’ya gitmasi planlanan Doğu Akdeniz doğalgazına odaklandı.

Biden, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Güney Kıbrıs Rum Lideri Anastasiadis ile yediği akşam yemeğinin ardından basın toplantısı düzenledi. Biden, liderlerle son derece yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Biden, tarafların Şubat ayında başlayan müzakere süreciyle ilgili ayda en az iki kere görüşmeye karar verdiklerini kaydetti. İki lider arasındaki gelecek görüşmenin 2 Haziran’da gerçekleştirileceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr