1 milyon 52 bin kişi takipte!

Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşenlerin sayısı her geçen gün artıyor. 2015’in ilk 9 ayında borcunu ödeyemeyip takibe giren kişi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 558 bin kişi, yani yüzde 10 arttı. Böylece yasal takibe alınanların sayısı 1 milyon 52 bin kişi oldu.

1 milyon 52 bin kişi takipte!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe giren kişi sayısı yükseldi. Yılın ilk 9 ayında yasal takibe girenlerin sayısı, 1 milyon 52 bin kişiye çıktı. Borçlu kredi kartı sayısı ise bunun beş katı kadar.

Çalışma Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’nin, Negatif Nitelikli Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Eylül 2015 Raporu’ndan.

Aynı yıl içinde birden fazla kaydı bulunan kişilerin tekilleştirilerek sayılmasıyla hazırlanan veriler korkuttu.

Rapor, 2015’in ilk 9 ayında, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 oranında artarak, 558 bin kişiye yükseldiğini gösterdi. Yasal takibe düşmüş kredi ve kredi kartı sayısı ise bundan çok daha fazla.

Bir kişiye ait yasal takibe düşen birden fazla kredi ve kredi kartı borcu bulunabiliyor. Nitekim, Türkiye'de yasal takibe düşmüş kart sayısının 5 milyona ulaştığı hesaplanıyor. Risk Merkezi tarafından takip edilen kayıtlar, yasal takibe düşmüş borç adetini değil, yasal takip başlatılan borçlu kişi sayısını gösteriyor.

ulusalkanal.com.tr