Dursun Çiçek'ten suç duyurusu

Yargı ve emniyette yuvalanan F tipi örgütle ilgili, hem Balyoz hem de Ergenekon'da hedef alınan Emekli Albay Dursun Çiçek suç duyurusu yaptı. Albay Çiçek, tertiplerin kurgulanmasında rol alan 6 polis ve polis şefinden şikayetçi oldu. Dursun Çiçek dilekçesinde, polis şefleri Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in kurulan suç örgütünün polisteki elemanları olduğunu belirtti.

Dursun Çiçek'ten suç duyurusu

Emekli Albay Dursun Çiçek, Ergenekon soruşturmasında rol alan F-tipi örgüt mensubu 6 polis hakkında suç duyurusu yaptı. Şikayetçi olunanların 3'ü polis şefi, 3'ü ise polis memuru.

Çiçek'i şikayetçi olduğu isimler arasında Eski İstanbul TEM Şube Müdürü Yurt Atayün ile İstihbaratçı polis şefleri Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek bulunuyor.

Diğer 3 kişi ise, Çiçek'le ilgili kararları ve raporları çarpıtarak hazırlayan ve basına sızdıran polis memurları Hakan Kaymak, Savaş Uğurlu ve Ahmet Mesut Mudu oldu. Suç duyurusunda, polislerin F Tipi örgütlenmeye hizmet ettikleri belirtildi.

Çiçek'in sunduğu dilekçede Atayün ve 6 polis, "Suç işlemek maksadıyla kurulan örgüt" üyesi olmakla suçlandı.

Dilekçede, Başbakan, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve Başbakanın Danışmanlarının açıklamaları ile Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusuna dikkat çekildi. Şüphelilerin bu suç örgütünün polis biriminde örgütsel amaçlara hizmet ettiği vurgulandı.

Ramazan Aküyrek, Ali Fuat Yılmazer ve Yurt Atayün, Ergekon ve Balyoz davalarının hazırlanmasında en kritik görevleri üstlenmiş, davanın başından bu yana bütün hukuksuz uygulamaların altına imza atmıştı.

ulusalkanal.com.tr

dursun çiçek suç duyurusu f-tipi