ABD'de üniversiteye silahlı saldırı

ABD'de yine bir okul baskını yaşandı. Oregon eyaletindeki Umpqua Üniversitesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi öldü 3'ü ağır 7 kişi de yaralandı.

ABD'de üniversiteye silahlı saldırı

Amerika Birleşik Devletleri, yine bir okul baskını ile sarsıldı. Oregon eyaletindeki Umpqua Üniversitesi'nde düzenlenen silahlı saldırı ülkeyi şoke etti.

Okula dört silah ile giden 26 yaşındaki Chris Harper Mercer adlı zanlı öğrencilere ateş etti. Saldırganın ateş açmadan önce öğrencilere dini inanışlarını sorduğu iddia edildi. Saldırıda yaralanan bir öğrenci ise zanlının sınıfa ateş ederek girdiğini söyledi.

Saldırı sonrasında ölü sayısıyla ilgili farklı rakamlar verildi. Douglas Bölge Şerifliğinden yapılan açıklamada 10 kişinin öldüğü, 3'ü ağır 7 kişinin yaralandığı belirtildi. Ölenlerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi. Saldırgan ise polis tarafından öldürüldü.

ABD polisi, 30 el ateş eden zanlının susturucu kullanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Saldırının nedeni ise henüz belli değil.

Olayın ardından basın açıklaması yapan ABD Başkanı Obama, "Dünya üzerinde akıl hastalığı olan ya da başkalarına zarar vermek isteyen insanlar yalnızca bu ülkede yaşamıyor. Ama birkaç ayda bir katliama yol açan silahlı saldırılar yalnızca bu ülkede yaşanıyor." dedi.

Obama, bireysel silahlanmaya dair hukuki düzenlemelerin sıkılaştırılmasını da istedi.

Amerika’da 300 milyonu aşkın ateşli silah bulunuyor. Dünyada kişi başına en fazla silah bulunan ülkelerin başında da Amerika geliyor.

ulusalkanal.com.tr

abd saldırı okul üniversite abd medyası