Tümgeneral Mehmet Dişli'ye ait olduğu değerlendirlen bir çanta bulundu

Darbe gecesinin üzerindeki sis perdesi aralandıkça, çarpıcı bilgiler ortaya çıkıyor. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a "Başımıza geç" diyen Tümgeneral Mehmet Dişli'ye ait olduğu değerlendirilen bir çanta, içinde yüklü miktarda dolar ve tabancayla ele geçirildi.

Tümgeneral Mehmet Dişli'ye ait olduğu değerlendirlen bir çanta bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a, darbenin başına geçmesini teklif eden Tümgeneral Mehmet Dişli'ye ait olduğu değerlendirilen bir bond çanta bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndaki Genel Sekreterlik makamının girişindeki fotokopi makinesinin altında, gizlenmiş olarak bulunan çantayla ilgili savcılığa haber verildi. Savcılığın tutanak altına aldığı çantadan, kısa namlulu Sig Sauer marka tabanca ve yüklü miktarda dolar çıktı.

Fotokopi makinasının yerinin değiştirildiği sırada bulunan çantanın içindeki dolarların ne amaçla kullanılacağı bilinmezken, tutuklanan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kaçma planı olarak değerlendiriliyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar kurtarılıp Çankaya Köşkü'ne gelirken Tümgeneral Dişli de yanında yer almıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi olan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe gecesini yöneten komitenin önemli figürlerinden olduğu tespit edilmişti.

ulusalkanal.com.tr