Adalar bölgesinde denize döküldüğü tespit edildi

Kurbağalıdere'den çıkarılan atıkların Adalar bölgesinde denize döküldüğü tespit edildi. Atık dökümünü fotoğraf ve videolarla belgeleyen çevreciler, atıkların denizde yarattığı tahribatı ölçmek için de numune aldı.

Adalar bölgesinde denize döküldüğü tespit edildi

Yıllardır kirliliği ve çevreye yaydığı kötü kokuyla gündemden düşmeyen Kurbağlıdere, şimdi de atıklarıyla gündemde.

İstanbul Kadıköy'ü adeta yaşanmaz hale getiren Kurbağlıdere ıslah çalışmaları, çevredeki yurttaşların şikayeti ve eylemleri üzerine 15 gün önce yeniden başladı. Islah sırasında dereden çıkan balçık ve pisliğin gemilerle Adalar bölgesine boşaltıldığı iddia edildi.

İddia üzerine harekete geçen çevreciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ıslah çalışmalarını yakın takibe aldı. Öncelikle dereden çıkarılan atığın yüklendiği gemiyi ve rotasını internetten tespit eden çevreciler, kirladıkları tekne ile Yassıada açıklarında beklemeye başladı.

Çok geçmeden üzerinde Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı logosu bulunan "Dökü 8" isimli gemi ile karşılaşıldı. Ardından gemiyi takip eden çevreciler geminin yükünü Yassıada ve Sivriada açıklarına boşaltığını tespit etti.

Atık dökümünü çektikleri fotoğraf ve video ile belgeleyen çevreciler, atıkların denizde yarattığı tahribatı ölçmek için de numune aldı.