AKP'de 'FETÖ temizliği yapılsın' talebi yükseliyor

AKP’de FETÖ tartışması büyüyor. Bülent Arınç-Melih Gökçek tartışması genişliyor. Partide “FETÖ temizliği yapılsın” talebi yükseliyor.

AKP'de 'FETÖ temizliği yapılsın' talebi yükseliyor

Aydınlık'ın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye yönelik tepkiler AKP'ye de sıçradı. Son günlerde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında süren tartışma dikkat çekti.. Gökçek darbecilerin Arınç’ı başa getirecekleri iddiasında bulundu. Arınç da Gökçek’e “Darbe teşebbüsünün olduğu 15 Temmuz gecesi işin rengi ve kazananı ortaya çıkana kadar kendileri ortaya çıkmayan bu tipler, beni hedefe koyarak ‘darbe sever’ hallerini örtmeye çalışıyorlar” suçlaması yöneltti.

TEMİZLİK YAPILSIN

Arınç’la Gökçek arasındaki kavga parti içine de yansıdı. Bir AKP MKYK üyesi Arınç-Gökçek arasındaki kavganın parti içindeki tartışmayı büyüttüğünü vurgulayarak, “Partide bir sıkıntı olduğu doğru. Yaşanan olaylar partiyi de etkiledi. Cumhurbaşkanımızın hedef alınması tepkiyi arttırdı. FETÖ ile irtibatı olan partililerin partiden atılmasını istiyorlar. Bu konuda da ısrarcılar. Partide temizlik talebi giderek yükseliyor. Bir süre sonra bazı adımlar atılmazsa gerilim daha da yükselecek” dedi.

Bir başka MKYK üyesi de sıkıntının bütün illerde yaşandığına dikkat çekerek, “İl örgütlerinde gerilim yaşıyoruz. Kelle isteyen partililer var. Ancak dikkatli olmamız gerekiyor. İç hesaplaşmalar nedeniyle işin arap saçına dönmesine izin vermememiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

Orta Anadolu illerinden bir milletvekili de zor durumda olduklarını kaydederek şunları söyledi:

“Geçmişte bu darbe girişiminde bulunan örgütle birlikte çalıştık. Bunu herkes biliyor. Bizler o dönemde parti yöneticisiydik. Başbakanımız toplantılarına katılıyor övgüler düzüyordu. Bizler de onların yönlendirmesiyle ilişkilerimizi sıcak tuttuk. Yani yerelde herkesin bir bağı oldu. Şimdi bu konuyu istismar etmeye çalışanlar var. Bazı illerde bazı milletvekili arkadaşlarımız rakibini etkisizleştirmek için FETÖ suçlaması yapıyor. Biraz inceliyorsunuz kendisi onlara yakın. Bu konuda merkezden sağlıklı bir soruşturma yapılmazsa ciddi sorunlar yaşayacağız.”

ŞABAN DİŞLİ GİTSİN

Hedefteki isimlerden biri de kardeşi darbeden tutuklanan Şaban Dişli. Partide birçok kişi adı darbe girişiminin kritik isimleri arasında yer alan Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin istifa etmesini istediği öğrenildi. Kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli’nin darbe girişiminin elebaşlarından biri olduğunu, Şaban Dişli’nin olayı bilmemesinin olanaksız olduğunu iddia eden AKP’lilerin Dişli’nin görevden alınması talebini en üst makamlara da ilettiklerini öğrenildi.

AKP’de “FETÖ’cüler temizlensin" talebinin partini kapalı TBMM grup toplantılarında da gündeme getirildiğini ifade eden AKP’liler, temizliğin uzamasının partideki karşılıklı suçlamaları daha da arttıracağını belirttiler.

BELEDİYELER

Bu arada FETÖ ile irtibatlı AKP’li belediye başkanlarının durumu tartışılıyor. AKP’li belediyelerin FETÖ’nün yan kuruluşlarına arsa tahsis ettiği, belediye olanaklarını onlara kullandırdığı konusunda çok sayıda ihbar yapıldığı bildiriliyor. Bu gelişmeler üzerine AKP’de yerel yönetimlerden sorumlu olan birimlerin belediye başkanları ile ilgili olarak bir çalışma başlattığı, FETÖ ile ilişkisi olan belediye başkanı iddialarını inceledikleri öğrenildi.

Bir AKP yöneticisi de 15 Temmuz sonrası ihbarların arttığını doğrulayarak, “İhbarlar önemli. Ama mutlaka doğrudur diye bir durum yok. Geçmişte FETÖ ile ilişkisi olanlar olabilir. Seçimleri kazanmak için politik davranmış olabilirler. Bu o kadar önemli değil. Ama özellikle son 2-3 yılda örgüte bilerek destek verenler varsa o başka. Bizim için önemli olan örgüt göreviyle AKP içine, belediyelere sızmış olanlar” diye konuştu.

SİVİL AYAK

Bu arada 15 Haziran darbesinin sivil ayağı konusunda AKP içinde “başbakan, bakan toto” oynanmaya başladığı belirlendi. Edinilen bilgilere göre Başbakanlık, Saray, AKP Genel Merkezi ve Meclis’te AKP’liler karşılaştıkları kişilere, “Sizce darbenin siyasi ayağında hangi AKP’liler var?” sorusunu yönelttikleri ve verilen yanıtlara göre sıralama yaptıkları öğrenildi. Bir AKP milletvekili danışmanı Aydınlık’a yaptığı açıklamada “başbakan, bakan toto” olayını doğrulayarak, “Bu organize bir iş değil. Daha çok meraktan kaynaklanan bir durum. Ama şu da bir gerçek. Darbenin siyasi ayağında AKP’li olmaması mümkün değil. Herkesin kafasında da bazı isimler var. O nedenle bazı AKP’liler telefonda, yüz yüze gelince bu tür sorular soruyor. Ama ortaya çıkan isimler ilginç. Yüzde 70’i konusunda mutabakat var. Ama şu aralar meydanlarda çok görülen isimlerden şüphe edenler de çok” dedi.

ulusalkanal.com.tr

fetö AKP