"Kobani ve ABD kader ortağı"

Amerika'nın eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, Kobani'nin kaderinin Amerika ile birleştiğini söyledi. Ford, "Eğer Kobani düşerse, bu Amerika için bir yenilgi olarak görülecek" dedi.

"Kobani ve ABD kader ortağı"

Kobani düşerse kim kaybedecek? Bu soruya yanıt yetkili bir ağızdan geldi. Amerika'nın eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, PYD ve IŞİD çatışmasının yoğunlaştığı Ayn-el Arab, PKK'nın verdiği isimle Kobani'nin düşmesi durumunda kaybedenin Amerika olacağını söyledi.

Suudi İstihbarat şefi Bender Bin Sultan ile birlikte Suriye'deki iç savaşın mimarlarından olan Robert Ford, "Kobani şimdi IŞİD'in eline düşerse, bu Amerikalılar için bir yenilgi olarak görülecek. Bu da IŞİD'e karşı Amerika'nın çevreleme ve yok etme politikalarının güvenilirliğine zarar verecek" diye konuştu.

Associated Press ajansına konuşan Ford, Kobani'nin kaderinin Amerika'nın IŞİD'e karşı mücadelesiyle birleştiğini belirtti. Amerika'nın Kobani'de IŞİD'le çatışan güçlere yardım için büyük efor sarfettiğini söyleyen Robert Ford, "Bütün bu yardıma rağmen eğer Kobani düşerse, bölgede Amerikan Ordusu'nun yetersiz olduğu düşünülecek" dedi.

ulusalkanal.com.tr