Bahçeli'den son dakika açıklaması: Daha fazla zaman kaybetmeden...

MHP lideri Bahçeli, bugün yapılacak Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli, "İki parti sorumluluktan kaçmamalı, hükümet kurmak için kolları sıvayacak irade ve özeni sergileyebilmelidir" dedi. Davutoğlu’nun görüşmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan nedeniyle yokuşa sürdüğünü savunan Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yerini yurdunu bilmeli" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den son dakika açıklaması: Daha fazla zaman kaybetmeden...

AKP ile CHP arasında yapılan koalisyon görüşmeleri ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaptı.

AKP'nin kafasının karışık olduğunu savunan Bahçeli, 33 günlük sürede koalisyon için umut verici bir mesafe alınamadığını belirtti.

AKP ile CHP’nin kaçak güreştiğini, bunun da siyasi sorumsuzluk olduğunu iddia eden Bahçeli, “Beş tur süren istikşafi görüşmelerin makul ve mutlu bir neticeye ulaşmak yerine, zaman geçirmek için sürdürüldüğü kanısı yaygınlaşmıştır" ifadelerini kullandı. Bahçeli iki partiyi koalisyon için daha hızlı davranmaya çağırdı.

Bahçeli, "bu iki parti, tarihin kendilerine yüklediği büyük sorumluluktan kaçmamalı, milli menfaatler doğrultusunda hükümet kurmak için kolları sıvayacak irade ve özeni sergileyebilmelidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın koalisyon arayışlarını engellemeye çalıştığını vurgulayan Bahçeli, "Erdoğan’ın da yerini yurdunu bilmesi ve Anayasa’da tayin edilen sınırlarda görevini yapması gerektiğini" belirtti.

ulusalkanal.com.tr