Özerklik ilan eden belediye eş başkanları sorguda çark etti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde özerklik ilan eden eş belediye başkanları sorguya alınanca çark etti, başkanlar "Özerklik ilanından haberimiz yok" dedi. Özerklik ilanını okuyan Güneş Ölmez de "açıklamayı bir kadının eline tutuşturduğunu" iddia etti.

Özerklik ilan eden belediye eş başkanları sorguda çark etti

Savcılıkta çark ettiler, özerkliği unuttular. Tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi yöneticilerinin savcılıkta özerklikten haberimiz yok dediği ortaya çıktı.

Diyarbakır'da özerklik ilan ettikleri basın açıklamalarının ardından tutuklanan eş belediye başkanları ve DBP yöneticileri kendi okudukları basın açıklamasının içeriğinden haberleri olmadığını öne sürdü.

Özgür Kadın Kongresi yöneticisi Güneş Ölmez "okuduğum metni bir kadın elime tutuşturdu" dedi. Ölmez, "Ölmez Orada toplananlar çatışmaların sona ermesi ve müzakere sürecine tekrardan başlanabilmesi gelmişlerdi. Ben de o esnada kalabalığa dahil oldum. 40 yaşlarında bir teyze elindeki metni okumamızı istedi. Ben de bunun üzerine okudum. İçeriğini tam olarak bilmiyorum." ifadesini kullandı.

Tutuklanan Diyarbakır Sur Eş Belediye Başkanı Fatma Şık Barut da açıklamaya tesadüfen katıldığını söyledi.

Barut, "Gitme amacım orada bulunan Ali Rıza Çiçek ile görüşmek içindi. Benim söz konusu basın açıklamasına ilişkin içeriğinde yer alan yazılarla ilgili hiçbir bilgim yoktur." dedi.

Tutuklanan diğer eş belediye başkanı Ali Rıza Çiçek de özerklik açıklamasından haberi olmadığını iddia etti. Çiçek, "Bildirinin kimler tarafından hazırlandığını da bilmediğini" söyledi.

ulusalkanal.com.tr