Halit Çelenk anıldı

Halit Çelenk! Ömrünü insan hakları ve düşünce özgürlüğüne adamış hukukçu, devrimci bir Cumhuriyet aydını. İşte o büyük aydın için Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı, “Halit Çelenk’in mücadelesi ışığında Türkiye’de İnsan Hakları” konulu bir panel düzenledi. Panel’de konuşmacıların ortak vurgusu ise Halit Çelenk’in İnsan hakları ve Köy Enstitülerine Aydınlanmacı kimlikte yaptığı büyük katkıları oldu

Halit Çelenk anıldı

Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Ankara’da, “Halit Çelenk’in mücadelesi ışığında Türkiye’de İnsan Hakları” konulu bir panel düzenledi.

Panelde, Hukukçu ve devrimci bir aydın olan Halit Çelenk’in İnsan Hakları, düşünce özgürlüğü ve Köy Enstitülerine katkısı konuşuldu.

Fatih Kaymakçıoğlu yöneticiliğinde Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, 22. Dönem CHP Eski Vekili Mustafa Gazalcı ve İnsan Hakları Derneği Eski Başkanı Nevzat Helvacı panele konuşmacı olarak katıldı.

İnsan Hakları Derneği Eski Başkanı Nevzat Helvacı, Halit Çelenk’in İnsan Hakları ve düşünce özgürlüğü açısından verdiği mücadeleye vurgu yaptı.

Eski CHP Milletvekili Mustafa Gazalcı da Köy Enstitülerinin eğitim sistemiyle, AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemini karşılaştırdı.

ulusalkanal.com.tr