Kumpas hakimleri ByLock'çu çıktı

Kumpas davaları hakim ve savcısının ByLock kullandığı ortaya çıktı. Eski İstanbul hakimi Nurullah Çınar'ın, eski savcı Celal Kara'yı "ByLock"taki arkadaş listesine eklediği belirlendi. FETÖ'nün haberleşme ağı mesajları da deşifre edildi. Bu mesajlarda firari savcı Zekeriya Öz'ün FETÖ'cülere "kuzu kuzu teslim olmayın" dediği görülüyor

Kumpas hakimleri ByLock'çu çıktı

Kumpas hakimleri ByLock'çu çıktı.

FETÖ'yle ilişkili hâkim ve savcılara yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. 25 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame düzenlendi. Başsavcılığın onayladığı iddianame, mahkemeye gönderildi.

227 sayfalık iddianamede, Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi kumpas davalarının hâkim ve savcılarının "ByLock" kullanıcısı olduğu bilgisi tespit edildi.

Buna göre; eski İstanbul hakimi Nurullah Çınar'ın, eski savcı Celal Kara'yı "ByLock"taki arkadaş listesine eklediği belirlendi. Çınar'ın, 137 kez giriş yaptığı "ByLock"tan 26 mesaj aldığı ve 25 ileti gönderdiği belirlendi. Eski hakim Çınar'ın arkadaş listesinde eski savcı firari Kara'nın da yer aldığı öğrenildi.

ByLock yazışma detayları ortaya çıkan tek isim Çınar değil. Firari savcılardan Zekeriya Öz'ün de FETÖ'nün haberleşme programı üzerinden konuşmaları basına yansıdı.

Mesajlarda Öz'ün Türkiye'deki terör saldırılarını "ilaç gibi görüp" çok memnun kaldığı, 15 Temmuz darbe girişiminden de bir yıl önceden haberdar olduğu anlaşılıyor.

Uygulamadaki kod adı 'ZEK' olan Öz'ün deşifre edilen bazı konuşmalarında, "Bu saatten sonra içeri girmek boşa yatmak olur. O nedenle siz de kuzu kuzu teslim olmayın" ifadesi yer alıyor.

ulusal.com.tr

bylock Zekeriya Öz