Binler protesto etti! "Suriye'yi bombalamayı durdur"

İngilizler, ülkelerinin Suriye'de IŞİD koalisyonu kapsamında düzenlediği hava operasyonlarını protesto etti. Gösterilerin merkezi Başkent Londra oldu. "Suriye'yi bombalamayı durdur. Ellerini Suriye'den çek." yazılı pankartlar taşıyan savaş karşıtları, Başbakan Cameron'u protesto etti.

Binler protesto etti! "Suriye'yi bombalamayı durdur"

"Suriye'yi bombalamayı durdur" Binlerce İngiliz, ülkelerinin IŞİD ile mücadele adı altında Suriye'ye düzenlediği hava operasyonlarına tepki gösterdi.

"Savaşı Durdur Koalisyonu'nun ülke çapında düzenlediği gösteriye başta Londra olmak üzere İngiltere'nin çok sayıda kentinden katılım oldu. Protesto gösterisine muhalefetteki İşçi Partisi milletvekilleri, Sosyalist Parti ve Yeşiller Partisi milletvekilleri de destek verdi.

İngiltere Parlamentosu'nun Suriye'ye operasyon düzenlenmesi tezkeresinin onaylanmasını protesto eden göstericiler Başbakan David Cameron'ı aleyhine slogan attı.

BBC televizyonunun önünde başlayan protesto yürüyüşü Başbakanlık binasına kadar devam etti. "Daha fazla savaş istemiyoruz" sloganları atan göstericiler, "Suriye'yi bombalamayı durdur. Ellerini Suriye'den çek. Suriye için özgürlük" yazılı pankartlar taşıdı.

Yeşiller Partisi Genel Başkan Yardımcısı Shahrar Ali, Başbakan Cameron'ın savaştan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tutumuna dikkat çekti. Cameron'ın gelecek beş yıl içinde İngiltere'ye sadece 20 bin mülteci alınacağı açıklamasını eleştiren Ali, Suriye'nin bombalanmasının IŞİD'e bir zararı olmayacağını, İngiltere'yi daha güvenli bir hale getirmeyeceğini de söyledi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı ancak herhangi bir müdahalede bulunmadığı protesto gösterisi, Başbakanlık Binası'nın önünde hükümet aleyhine yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

ulusalkanal.com.tr

ingiltere