Kadıköy’den Zaferin 100. Yılına Selam

Kadıköy Belediyesi, 100. Yılında Çanakkale Zaferini çeşitli etkinliklerle selamlıyor. 18 Mart Çarşamba günü Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk olacağı söyleşinin ardından Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konser verecek

Kadıköy’den Zaferin 100. Yılına Selam

Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı, Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanıyor.

Çanakkale Zaferinin 100. Yılı dolayısıyla 21 mahalleden 21 araçla Kadıköylüler için Çanakkale gezisi organize eden Kadıköy Belediyesi şehirdeki bilboardları da Çanakkale destanın yazıldığı görsellerle donattı.

Genelkurmay Başkanlığı ve Uğural Vanthoft, Tunca Örses, Yetkin İşçen'in kişisel arşivlerinden alınan fotoğrafların yer aldığı “Zaferin 100. Yılı” billboardları Kadıköylüler tarafından ilgiyle karşılandı.

İLBER ORTAYLI ÇANAKKALE ZAFERİNİ ANLATACAK

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerden bir diğer ise 18 Mart Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konuk olacağı "1. Dünya Savaşında Çanakkale" konulu söyleşide Çanakkale zaferinin Dünya ve Türkiye açısından tarihsel önemi anlatılacak.

Ortaylı’nın söyleşisinin ardından ise Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Konseri düzenlenecek.

TESAK’DA SERGİ VE TARİH PANELİ

Kadıköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek bir başka etkinlik ise 21 Mart Cumartesi günü ise TESAK’ta düzenlenecek.

Mithat Atabay ve Necmettin Özçelik ile Tarih Paneli’nde Çanakkale Savaşı’nın kısa bir seyri ve Çanakkale Savaşı’nda iki yönetici Murat Fuat ve İbrahim Süreyya Bey anlatılacak.

TESAK’ da ayrıca Genelkurmay Başkanlığı ve Uğural Vanthoft, Tunca Örses, Yetkin İşçen'in kişisel arşivlerinden alınan fotoğrafların yer aldığı 100. Yılında Çanakkale Zaferini Anarken” adlı sergi de 19-25 Mart tarihleri arasında görülebilecek.

İlber Ortaylı ile "1.Dünya Savaşında Çanakkale" Panel

Tarih: 18 Mart Çarşamba

Saat: 18.00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu Konser

Tarih: 18 Mart Çarşamba

Saat: 20.00

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Mithat Atabay ve Necmettin Özçelik ile Tarih Paneli

Tarih: 21 Mart Çarşamba

Saat: 20.00

Yer: TESAK-Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi