Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice öldürülen Cemal Kaşıkçı davasında kan donduran bir ayrıntı ortaya çıktı. Cinayette Kaşıkçı'nın cesedini parçalamak için otopsi testeresi kullanılmış olabileceği belirtildi.

Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Suudi Arabistan'ın İstanbul konsolosluğunda işlenen vahşi cinayette kan donduran yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Kaşıkçı'nın katil zanlısı 20 kişinin yargılandığı davada gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın otopsi testeresi öldürülmüş olabileceği belirtildi.

Dava dosyasına da giren belgelerde Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Dr. Agnes Callamard İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’la cinayetten 6 ay sonra ikinci bir görüşme yaptı. 4 Nisan 2019'daki görüşmede Birleşmiş Milletler Kıdemli Soruşturma memuru Paul Johnston Fidan'a; "cesedi kesmek için elektrikli testere mi yoksa başka tür testere mi kullanıldı?" diye sordu. Fidan, "Otopsi testeresi kullanılmış olabilir" yanıtını verdi.

Görüşme tutanağına göre Callamard Suudi Arabistan’da yapılan yargılamanın göstermelik olduğu yönünde tereddütleri olduğunu söyledi.

Olay sonrası Suudi ekibin soruşturma için Türkiye’ye geldiğini belirten Callamard, Başsavcı Fidan’a bu husustaki görüşlerini sordu. Fidan, Suudi soruşturma ekibinin olayın delillerinin temizlenmesi ve gizlenmesi amacı ile Türkiye’ye geldiklerinin, boya ve yarı kullanılmış kalekim torbasının tespit edildiğini belirtti.

Callamard bu yanıt üzerine, "gelen ekibin Suudi kamu görevlilerinin olması, olaydan Suudi Arabistan hükümeti yetkililerinin haberinin olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.

Görüşmede Başsavcı Fidan, konsolosluk rezidansında olaydan 13 gün sonra arama yapılabildiğini ve Suudi yetkililerin birçok zorluk çıkardığına söyledi.

Kıdemli soruşturma memuru Paul Johnston'un adli tıp yetkililerinin olaydan sonra tespit ettikleri bir delil olup olmadığını sorusuna Fidan, duvarların boyanması sebebiyle birçok delilin karartıldığı yanıtını verdi.

ulusal.com.tr

istanbul suudi arabistan cemal kaşıkçı