''Gereken düzenlemeleri yaptık''

Çalışma Bakanı Faruk Çelik Torba Yasa ile ilgili konuştu. Çelik, kapatılan maden ocaklarında çalışan işçilere gereken yardımların yapılacağını söyledi.

''Gereken düzenlemeleri yaptık''

Çalışma Bakanı Faruk Çelik meclis genel kurulunda görüşülen Torba Yasa ile ilgili konuştu. Bakan Çelik'in gündeminde, iş güvenliği sebebiyle kapatılan maden ocakları vardı, işçilere gereken yardımın yapılacağı sözünü verdi.

Çelik, "Efendim, iş yerleri, ocaklar kapalı. Ocaklar kapalı, doğru. Denetim şu anda devam ediyor. Kapalı ocaklar açılıncaya kadar da onlara gerek yardım olarak,gerekse ücretin daha sonra işverene rücu edileceği düzenlemeleri yapmış bulunuyoruz." diye konuştu.

Torba yasada taşeron çalışma sistemine yönelik düzenlemeler de yer aldı. Ancak taşeronluk kaldırılmadı, aksine önü açıldı. Bakan Çelik bu konuyla ilgili de kendini savundu, "Taşeron uygulaması bugünün uygulaması değil, 1936 yılından beri var olan bir uygulamadır" dedi.

Torba yasayla, vergi, prim ve hatta trafik cezası borcuna af bekleniyordu ancak bu konuda da beklenen olmadı. Bakan Çelik Genel Sağlık Sigortası borcu olanları ilgilendirecek bir açıklama yaptı, borcun ana parasını peşin ödeyenlerin gecikme cezalarını sileceklerini duyurdu.

ulusalkanal.com.tr