TUSAŞ Akademi’den savunma sanayine eğitim desteği

Türkiye’nin teknoloji üretim merkezi TUSAŞ, açılışını yaptığı Akademi ile bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktaracak.

TUSAŞ Akademi’den savunma sanayine eğitim desteği

Türkiye’nin teknoloji üretim merkezi TUSAŞ, açılışını yaptığı Akademi ile bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktaracak. Akademiden eğitim alacakların ihtiyaçlarını özel olarak belirleyerek, birebir programlar çıkaracak olan TUSAŞ Akademi, elektronik kütüphane gibi uygulamalarla da bilgiye erişimi kolaylaştıracak.

Havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi olan TUSAŞ, açılışını yaptığı Akademi ile Türkiye’de insan kaynağının gelişimine yön verecek.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. bünyesinde kurulan “TUSAŞ Akademi” Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in de katıldığı tören ile açıldı. TUSAŞ tesislerinde gerçekleşen törene, birçok üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları ile sektör temsilcileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, kurumsal bilginin yayılmasında önemli görevler üstlenecek Akademi’nin teknisyen, yönetici, mühendis olmak üzere tüm TUSAŞ çalışanları için programlar hazırladığını belirtti. Dörtkaşlı, “Uzun yıllardır Teknisyen Eğitimleri konusunda başarılı çalışmalar yürüten Eğitim Müdürlüğümüz yeni bir alt yapı ve stratejik odaklanma ile kurumsal akademi olma yönünde güçlü adımlar attı. Akademi ile üstlendiğimiz üretim ve geliştirme programlarında görev alacak mühendis ve teknisyen personelimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı, yöneticilik becerilerini geliştirmeyi bunun yanı sıra birlikte çalıştığımız yardımcı sanayi firmalarına da eğitimlerimiz ile destek olmayı hedefliyoruz. Akademimizin kurumumuz ve tüm Savunma Sanayimiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

Akademide ilk dersi Savunma Sanayii Müsteşarı verdi

Akademinin ilk dersini veren Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ise açılış konuşmasında, usta çırak ilişkisi ile insan kaynağı yetiştirmenin zaman kaybettirebileceğini, TUSAŞ Akademi eğitimleri ve devamında planlanacak mentorluk uygulaması ile insan kaynağı yetiştirilmesinin hızlandırılabileceğini dile getirdi. Demir, “Her kademede eleman ihtiyacı göz ardı edilmemelidir. Eli iş tutan teknolojiyi kullanabilen her elemana ihtiyacımız var. Şirketler bu farkındalıkla hareket etmeli, içerdeki elemanlarını da bu şekilde eğitmelidirler” dedi.

Genç insanların tecrübe kazanarak projelere katma değer sağlamalarının önemine dikkat çeken Demir, “TUSAŞ’ı bu farkındalığından ötürü tebrik ediyorum” dedi

Bilgiye erişim kolaylaşacak

İnsan kaynağının yetiştirilmesi ve motivasyonunun yanı sıra, kurumsal hedeflerin anlatılması ve yaygınlaştırılması için de bir stratejik araç görevi görecek TUSAŞ Akademi, sektörün ve günün ihtiyaçlarına göre belirlenecek içerikte programlar hazırlayarak insan kaynağının gelişimine yön verecek.

Çalışanların almak istedikleri eğitimler için talep yaratabilmeleri imkanının yanı sıra “Kim hangi eğitimi almalı?” sorusunun cevabının da içinde yer aldığı bir alt yapı ile kullanıcılarına ulaşan TUSAŞ Akademi, elektronik kütüphane gibi uygulamalarla bilgiye erişimi kolaylaştıracak.