İzmir'de operasyon: Adliyeye sevk edildiler

İzmir'de “F-Tipi yapılanmaya” yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi. Aynı soruşturma kapsamında Menemen’de 2 adrese yapılan baskında çok sayıda dokümana el konuldu.

İzmir'de operasyon: Adliyeye sevk edildiler

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi "f-tipi yapılanmaya" yönelik soruşturma kapsamında 29 eğitim kurumunda arama yaptı.

Arama sonrası gözaltına alınan 11 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve adliyeye sevk edildi.

Fethullah Gülen hareketinin eğitim kurumlarının üst düzey yöneticilerinin ve hukukçularının aralarında bulduğu 11 kişi, "Terör örgütüne bilerek veya isteyerek yardım etmek", “resmi belgede sahtecilik" ve "delilleri karartmak" suçlarıyla adliyeye sevk edildi.

Arama yapılan eğitim kurumlarından birinde, daha önce Fetullah Gülen ve örgütün Ege bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Bekir Baz tarafından kullanılan bir oda bulunmuş, polis burada da detaylı inceleme yapmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon kapsamında gözaltına alınan bazı şüphelilerin Menemen'deki ikametlerine evrak kaçırdığını tespit etti.

Polisler, mahkeme kararıyla birçok adreste arama yaptı. Aramalarda çok sayıda belge ve dijital malzemeye el konuldu.

Öte yandan örgüte yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle 2 avukat hakkında gözaltı kararı çıktı. Avukatlardan biri yakalanarak gözaltına alındı.

HABER: ERDEM ÖZDEMİR

ulusalkanal.com.tr