Verilen sözler tutulmadı!

30.12.2013 günü 3 aylık maaşlarını alamadıkları için direnişe geçerek iş bırakan Ayvalık Belediyesi temizlik işçilerine, 31.12.2013 tarihinde verilen sözler tutulmadı.

Verilen sözler tutulmadı!

Ayvalık Belediyesi’nin temizlik ve çöp toplama işlerini yapan taşeron MEÇE LTD. ŞTİ. isimli şirketin işçileri, kendilerine; şirket yetkililerinin ve belediye yetkilisi Arif Tünek’in belediye adına iki maaşlarının bankaya yatacağına söz verildiğini fakat sözün tutulmadığını söylediler.

İşçiler, bir maaşları karşılığı paranın hesaplarına yatırıldığını akşam saatlerinde fark ettiklerini ve evlerine, çocuklarının yüzüne bakamadan döndüklerini, çünkü neredeyse tamamının bankaca borca karşılık kesildiğini anlattılar. Üzülerek direnişi yeniden başlattıklarını söyleyen işçiler, üyesi oldukları Belediye-İş sendikasının da ilgisizliğinden yakındılar. Yılbaşı günü verilen sözlerin sendika yetkilisi İsmail Aydoğan tarafından da teyit edildiğini ve fakat sendika yetkilisinin şimdi ortalarda olmadığını üzülerek izlediklerini anlatan işçiler “sendika, seçimlerde bize delege belgesi göndermeyi biliyor ama” diyerek sitem ettiler.

Yaptıkları basın açıklaması ile Mayıs ayından bu yana yaşadıkları süreci anlatan işçiler, yaz boyunca Ayvalık halkı mağdur olmasın diye çaba gösterdiklerini, maaş alamadıklarını ancak yine de işlerini aksatmadıklarını söylediler. Birkaç gündür yaptıkları iş bırakma eyleminden dolayı mağdur olan Ayvalık halkından özür dileyen işçiler, artık bıçağın kemiğe dayandığını ve dayanacak güçlerinin kalmadığını ve hakları verilene ve çalışma koşulları iyileştirilene kadar direneceklerini açıkladılar.

Basın açıklamasının ardından topluca Ayvalık Belediyesi’nin önüne giden işçiler, belediyeyi alkışlarla protesto ettiler. Üç kişilik heyet oluşturarak başkan ile görüşmek isteyen işçilere başkanın yerinde olmadığı söylendi. Başkaca bir yetkilinin de görüşmeye çıkmaması üzerine işçiler alkışlar eşliğinde dağıldılar.

Muhabirimizin görüşlerini almak üzere ısrarlı taleplerine rağmen Belediye yetkilileri, demeç vermeyi kabul etmediler.

ulusalkanal.com.tr