Suriyeli çocuklar Türkçe müfredatla eğitim görecek

Suriyeli çocuklar resmi okullara yönlendirilecek ve Türkçe müfredatla eğitim görecek. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de bulunan yabancı öğrencilerin eğitim durumlarıyla ilgili kararını verdi. Buna göre, Suriyeli çocukların anaokul ve birinci sınıfa kayıt yapmaları zorunlu tutuldu

Suriyeli çocuklar Türkçe müfredatla eğitim görecek

Yabancı çocuklar resmi okullara kayıt yaptırılacak, anaokulu ve birincisi sınıfı okumak zorunlu olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’de geçici koruma altında bulunan yabancı öğrencilerin eğitim durumlarını rapor haline getirdi.

Suriyeli çocukların resmi okullara yönlendirilmesine ve Türkçe müfredatla eğitim görmesine karar verildi. Özellikle anaokulu ve birinci sınıflara da kayıt zorunluluğu getirildi.

Rapora göre, eğitim çağındaki 833 bin öğrencinin 492 bin 544’ünün kademeli olarak eğitime erişimi sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Suriyeli çocukların anaokulu ve birinci sınıfa kaydedilmesini zorunlu tuttu. Ara sınıf öğrencilerinin de yoğun Türkçe eğitimine tabi tutularak "bir üst sınıfta" resmi okullara kaydedilmesine karar verildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Kasım 2016 verilerine göre, 833 bin 39 olan Suriyeli eğitim çağındaki nüfusun, kademeli olarak bakanlığa bağlı resmi okullara kaydedilmesi çalışmaları devam ediyor.

ulusal.com.tr

suriye meb Türkçe