Putin, Türkiye'yi partner statüsüne döndürmek istiyor

Rus Kommersant Dergisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye ziyareti ile Batı karşısında Ankara'nın desteğini almayı amaçladığını yazdı. Dergi, Putin'in Ankara'yı Ortadoğu'da önemli partner statüsüne geri dönmesini istediğini belirtti.

Putin, Türkiye'yi partner statüsüne döndürmek istiyor

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rus Kommersant dergisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'yi ziyaret amacına ilişkin değerlendirme yazısı yayınladı.

Putin, Ankara'yı Ortadoğu'da önemli partner statüsüne geri döndürmek istiyor. Suriye'de meşru yönetime destek verirken Ankara'nın desteğini de almak Moskova için çok önemli.

Kısa süre önceye kadar iki lider Suriye konusunda uzlaşamayan iki rakipti. Ancak son zamanlarda tekrar başlayan Türk - Rus ilişkileri ivme kazanıyor.

Türkiye'nin Halep'e ilişkin açıklamalardaki ses tonu Batılı ülkelerden farklı. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle son dönemlerde Rusya'yı Halep konusunda eleştirmiyor. Erdoğan, 1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada Halep konusunda Rusya hakkında tek bir laf etmedi.

Yazıda Batı'nın Rusya'ya karşı baskısını arttırdığı hatırlatılıyor. Türkiye ile anlaşması durumunda "Rusya yönetimine Batı ile diplomatik oyunlar için fırsatlar yaratır" vurgusu yapılıyor.

9 Ağustos'ta Erdoğan ile Putin'in Petersburg'ta görüşmesi sonrası ilişkiler tekrardan ivme kazanmaya başladı. Erdoğan ile Putin daha sonra Eylül ayında Çin'de bir araya gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

türkiye Putin