Tarihi AİHM zaferi

24 Nisan, emperyalist güçlerin Ermeni tehcirini dünyaya soykırım yalanıyla empoze etmeye çalıştığı gün… Ancak bu yalan yıllar önce tarihin çöp tenekesine atıldı. İşte o zafer 15 Ekim 2015’te Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek liderliğinde geldi. Emperyalist güçlere karşı Türkiye'nin kazandığı zafer tarihe Perinçek-İsviçre Davası olarak geçti

Tarihi AİHM zaferi

Emperyalist güçler, soykırım yalanını empoze etmeye çalıştı. Kurtuluş Savaşını soykırım olarak göstermek istediler. Ancak bir lider buna karşı çıktı. Emperyalist yalanı yerle bir etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Lozan’da, Berlin’de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde ülkesi için mücadele verdi. Türkiye’nin tüm dünyanın karşısında elini güçlendiren zafer 15 Ekim 2015’te geldi.

Perinçek bu zaferle Avrupa’yı dize getirdi. Vatan Partisi Lideri, “Ermeni Soykırımı” yalanını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin nihai kararıyla yerle bir etti.

15 Ekim 2015 günü, AİHM Büyük Daire, Doğu Perinçek lehine kesin kararını verdiğinde bu dava tarihe Perinçek-İsviçre davası olarak geçti.

Emperyalistlerin Türkiye’nin üzerine kurduğu sözde Ermeni soykırımı baskısına ise her yıl olduğu gibi HDP bu yıl da ortak oldu. Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP, “Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşiyoruz.” açıklaması yaptı.

HDP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin “büyük suç” işlediği öne sürüldü ve bunun “cezasız kaldığı” ifade edildi.

HDP Türkiye’yi hedef alırken konunun Meclis’te de gündeme gelmesini istedi. Metinde, “Büyük yıkım, başka ülkelerin meclislerinde değil, yaşandığı toprağın meclisinde, TBMM’de görüşülmelidir.” ifadelerine yer verildi.

ulusal.com.tr

vatan partisi Doğu Perinçek