David Shinn, Ulusal Kanal ve Vatan Partisi'nin sorularıyla terledi

Cemaat destekçisi Amerikalı eski büyükelçi Profesör David Shinn, "Afrika'da Hizmet" kitabının tanıtım toplantısı için Paris'e gitti. Toplantıya Ulusal Kanal ve Vatan Partisi üyeleri de katıldı. Shinn, yöneltilen sorular karşısında zor anlar yaşadı. Emekli diplomat sorulardan "bunlar benim alanım değil" diyerek kaçtı.

Açıklayamadı. Sorular karşısında terledi, yanıt vermekte zorlandı. Ulusal Kanal'ın ve Vatan Partisi üyelerinin yönelttiği sorular cemaat destekçisi Amerikalı eski büyükelçi Profesör David Shinn'i terletti.

Shinn, "Afrika'da Hizmet" adlı kitabının tanıtım toplantısı için Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Toplantının düzenleyicisi de Fetullah Gülen Cemiyeti’nin Paris Hizmet Merkezi’ydi.

Etiyopya ve Burkina Faso'da Amerika Büyükelçiliği, Georges Washington Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesinde öğretim üyeliği, ayrıca Amerika Devleti'nin Afrika ile ilişkilerinde danışmanlık yapan Shinn'in konuşmasından sonra Vatan Partisi üyeleri söz aldı.

Shinn'e "Bu kitabın temel amacı nedir? Finansmanını kim yapmıştır?", "Gülen Cemaatinin okulları bir çok ülkede yasaklanmaktadır bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" gibi sorular yöneltildi.

"Bunlar benim alanım değil, bilmiyorum. Ben Afrika ile ilgili yazdım" diyen Amerikalı eski büyükelçi, yanıt vermekten kaçındı.

Ulusal Kanal Fransa Temsilcisi Ali Rıza Taşdelen de David Shinn’e "Bu kitapla terör örgütüne destek olmuyor musunuz" şeklinde soru sordu.

Shinn, "Hizmet Hareketinin Afrika’da teröre bulaştığını görmedim. Kanıtlanması gerekir" diye yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi ulusal kanal