Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: S-400'ler Türkiye'ye gelecek

Washington'un S-400'ler için gönderdiği tehdit mektubuna Ankara'nın tepkisi artıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu tarz mektuplarla Türkiye'nin aldığı karardan vazgeçmeyeceğini söyledi. Fransız mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu Paris'e de "Sözde soykırım" ve "PYD" tepkisi gösterdi.

Washington'a S-400 yanıtı verdi. Paris'e soykırım ve PKK/PYD tepkisi gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransız Mevkidaşı ile bir araya geldi. Görüşme sonrası iki bakan kameralar karşısına geçti.

Ortak basın toplantısı konuşan Çavuşoğlu, ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan'ın S-400'lerle ilgili gönderdiği tehdit mektubunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Açıklama, mektuba yönelik Türk Dışişlerinden gelen ilk tepki oldu.

Çavuşoğlu, Fransa'nın PYD tutumunu da eleştirdi.

Fransa, 1915 olaylarını 24 Nisan tarihinde soykırım olarak anılması konusunda karar almıştı. Çavuşoğlu, bu kararın hukuku hiçe saydığını belirtti, AİHM-Perinçek davasına işaret etti.

Ortak basın toplantısında Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da açıklama yaptı. Drian, Rum basınında çıkan "Fransa Güney Kıbrıs Rum tarafında askeri üs kuruyor" haberlerini yalanladı.

HABER: GÜRKAN DEMİR

KAMERA: AYDIN GERGİN

ulusal.com.tr

suriye Mevlüt Çavuşoğlu s-400 fransa