Bölgenin sorumluluğu poliste

Adana'da silah yüklü olduğu iddia edilen MİT TIR'ların durdurulduğu transit karayollarının sorumluluğu jandarmadan alınarak polise devredildi. Jandarma o bölgelerde operasyon, denetleme ve arama yapamayacak.

Bölgenin sorumluluğu poliste

Adana’da MİT’e ait TIR’ların arandığı transit karayolları üzerinde jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı polise devredildi.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Adana’da MİT'e ait TIR’ların aranması nedeniyle yaşanan krizin ardından Adana Valiliği harekete geçti.

Valilik, il sınırları içinde kalan transit karayolları üzerindeki jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamını polise devretti.

Düzenlemeyle sadece iki büyük karayolu değil, çevresindeki yerleşim yerlerinin de her türlü güvenlik sorumluluğu polise devredildi. Adana Valiliği’nce Adana İl Jandarma Komutanlığı ile Adana İl Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan özel protokol sonrasında 144 köy de polis sorumluluk bölgesine aktarıldı.

Jandarma, bu bölgede operasyon, denetleme ve aramaya yapamayacak. Uygulamanın amacı ise benzer bir krizin yaşanmasını önlemek.

ulusalkanal.com.tr

MİT polis jandarma adana Tır