Soğuk hava Doğu'da etkisini sürdürüyor

Yurdun doğu kesiminde yoğun kar yağışı ve tipi etkisini sürdürdü. Çok sayıda ulaşım yolu kapandı. Ağrı'da termometreler sıfırın altında 33 dereceyi gösterdi.

Soğuk hava Doğu'da etkisini sürdürüyor

Yurt genelinde etkisini gösteren soğuk hava, Doğu Anadolu'da hayatı olumsuz etkiledi. Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de 55 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadı.

Hava sıcaklıklarının sıfırın altında 25 dereye kar düştüğü Muş'ta, Murat Nehri kısmen dondu. Sis ve buzla kaplanan nehir, bölgeye giden yabani ördeklerle güzel görüntülere sahne oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 33 dereceyle Ağrı’da ölçüldü. İran sınırında bekleyen tır şoförleri soğuk havadan ateş yakarak korunmaya çalıştı.

Dondurucu soğukların etkisi altındaki Ağrı'da, havaya atılan sıcak güzel görüntüler oluşturdu.

Siirt'in Şirvan ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan 12 köy ve 3 mezra yolu ulaşıma açıldı. Yamaçlı köyünde sabah saatlerinde şiddetli karın ağrısı çeken 32 yaşındaki hasta için verilen 3 saatlik çabanın ardından 112 Ekipleri bölgeye ulaştı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde karların kapladığı 2 bin 800 rakımlı yayladan dönen keçi sürüsü ise kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derecelere kadar düştüğü Iğdır'da Üçkaya Gölü beyaza büründü. Köy Muhtarı Kemal Otay, vatandaşları göle ziyarete davet etti.

Burdur'da bulunan Karataş Gölü de kar ve buzla kaplandı. Göçmen su kuşlarının önemli üreme alanları arasında yer alan göl, eşsiz görüntülere ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de soğuk hava ve kar yağışı etkisini göstermeye devam edecek. Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğünden ise vatandaşların kuvvetli buzlanma, don ve çığ riskine karşı uyarı yapıldı.

diyarbakır Hakkari bitlis kar doğu anadolu siirt ağrı van muş doğu buzlanma don soğuk hava siirt şirvan dondurucu soğuklar Doğu kar