Trabzon'u karıştırmıştı! Özel bir ekip kuruldu

Trabzon Emniyeti'nde, Ramazan Akyürek dönemi için inceleme başlatıldı. İncelemede; Hrant Dink ve Rahip Santaro cinayetleri ile TAYAD'lılara linç girişimi olaylarıyla Fethullahçı örgütün ilişkisi araştırılacak. Eski Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, azınlıklara yönelik gladyo saldırıları için "Paralel Yapı deşifre olunca da suikastlar bitti" dedi.

Trabzon'u karıştırmıştı! Özel bir ekip kuruldu

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde, Fethullah sicilli Ramazan Akyürek'in il emniyet müdürü olduğu dönem mercek altına alındı.

Sabah, incelemenin Emniyet Terör Dairesi Başkanlığı'nın talimatı üzerine başlatıldığını yazdı. İncelemede, Fethullahçı örgütün Hrant Dink ve Rahip Santaro cinayetleri, McDonalds'ın bombalanması ve TAYAD'lılara linç girişimi olaylarıyla ilgisi araştırılacak.

Trabzon Emniyeti'nde bu amaçla özel bir ekip kurulduğu öğrenildi. İnceleme ekibi, Akyürek döneminde Trabzon'da görev yapan polis, şube müdürü ve müdür yardımcılarının da ifadelerine başvuracak.

O tanıklardan biri olan Eski Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise azınlıklara yönelik gladyo saldırıları için "Paralel Yapı deşifre olunca da suikastlar bitti" dedi.

Yavuzdemir, Fethullahçı örgütün Dink'e suikast yapılacağı bilgisini kendisinden gizlediğini belirtti. Yavuzdemir, "Eğer gelseydi, İstanbul Valisi'ne bunu özel ve gizli bir yazıyla bildirirdim. Böylece haberi olur, yazı savsaklanamazdı ve cinayet engellenebilirdi" dedi.

ulusalkanal.com.tr