İşte AKP'nin geçici kabine hesabı

CHP ve MHP'nin üye vermeme kararı ile erken seçim hükümetinde HDP ile baş başa kalan AKP, yeni formül arayışına girdi. Davutoğlu'nun "Bakanları ben belirlerim" şartı ile HDP'yi kabine dışında bırakmak istediği, Meclis dışından 14 bakan atama planı yaptığı ifade edildi.

İşte AKP'nin geçici kabine hesabı

Türkiye resmen olmasada erken seçim sürecine girdi. Geçici hükümet çalışmalarıyla ilgili de çalışmalar hızlandı.

CHP ve MHP'nin üye vermeme kararı AKP ile HDP geçici hükümeti kurmak için başbaşa bıraktı. AKP'nin HDP ile yan yana görünmemek için yeni formül arayışında olduğu ifade edildi.

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun görev verilmesi halinde "Bakanları ben belirlerim" koşuluna HDP karşı çıktı.

"Bakan ismi" tartışması başkatan AKP'nin HDP'siz bir formül üzerinde çalıştığı belirtiliyor. AKP, arka kapı diplomasisi yöntemiyle sorunu çözme gayreti içine girdi.. Zira "bakanları ben berlilerim" çıkışının altında da HDP'yi hükümet dışına çıkarma taktiği yatıyor.

AKP, HDP'siz bir seçim hükümeti istiyor. Belirlenecek HDP'li bakanların yerine de 1971 yılında olduğu gibi bağımsız isimler belirlenecek. 14 teknokrat bakanın yer alacağı hükümetin kurulması olasığının tek yolu var, o da HDP'nin geçici hükümete bakan verme kararından vazgeçmesi. Ankara'da bu olasılığın zayıf olduğu değerlendiriliyor çünkü PKK'nın bakanlar kuruluna girme fırsatını geri çevirmeyeceği değerlendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr