ABD Başkanlık seçimlerinde kritik saatlere girildi

ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59'uncu başkanlık seçimlerinde sona doğru geliniyor. Donald Trump önde götürdüğü yarışta geriye düştü. Joe Biden'ın kazanacağı yorumları yapılmaya başlandı. Trump ise "Biden kazandığını iddia etmemeli, yasal süreç yeni başlıyor" açıklaması yaptı.

ABD Başkanlık seçimlerinde kritik saatlere girildi

ABD başkanlık seçiminde kritik saatlere girildi. Georgia'dan sonra Donald Trump'ın uzun süre önde götürdüğü 20 delegeli Pensilvanya'da da, Joe Biden farkı kapatıp öne geçti.

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinin, Demokrat aday Biden, delege sayısını 264'e yükseltti. Cumhuriyetçi Donald Trump ise 214 delegede kaldı.

Bu tabloya göre Biden'in başkanlığını ilan edebilmesi için 6 delegeye daha ihtiyacı var.

ABD Başkanlık yarışını kazanmaya yakın olan taraf Biden, kameraların karşısına geçti, "Henüz nihai bir zafer ilanı yapmıyoruz, fakat rakamlar bize bunun net olduğunu anlatıyor" dedi.

Trump cephesinin itiraz ettiği Georgia'da oylar yeniden sayılacak. Pensilvanya'da ise oy sayımı yargıya taşındı.

Bazı eyaletlerde postayla gelen oyların "yasadışı" olduğunu, Demokratların "hile yaptığını" iddia eden Trump'ın talebi henüz hiçbir mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Sosyal medyadan mesaj paylaşan Trump, "Joe Biden hatalı şekilde başkanlık koltuğunu kazandığını iddia etmemeli. Ben de bu iddiada bulunabilirdim. Yasal süreçler daha yeni başlıyor." ifadelerini kullandı.

abd başkanlık