Yarım asırlık geleneklerini yaşatıyorlar

Muğla’nın Milas İlçesi Çomakdağ köyünde kadınlar, günlük yaşamdaki kıyafetleriyle yarım asırlık geleneklerini yaşatmaya çalışıyor. Kadınlar, rengarenk giysileri, altın takıları ve başlarına taktıkları çiçeklerle, yöreyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor.

Birbirinden renkli yöresel ipekten giysileri, altın takıları ve başlarına taktıkları mevsimine göre çiçekleriyle Muğla yöresinin kadınları onlar…

Milas İlçesi Çomakdağ köyünde kadınlar, günlük yaşamdaki giyim kuşamlarıyla yarım asırlık geleneği sürdürüyor. Kadınlar köyü ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor.

Çomakdağ’da yapılan geleneksel düğünler de büyük ilgi görüyor. 4-5 gün süren düğünleri izlemek için çok sayıda turist köye akın ediyor.

Köye, insanına ve geleneğine ilgi bununla da sınırlı değil. Öyle ki bir çok ilden kalabalık gruplar halinde fotoğraf etkinliği için köye gelenler oluyor. Dönerken heybelerinde de bol bol fotoğraf oluyor.

Çomakdağ Köyü Kültür, Turizm ve Araştırma Derneği Başkanı Hasan Yıldırım, kadınların kendileri gibi rengarenk bezedikleri bebeklerle de hem geleneklerini yaşattıklarını, hem de geçimlerini sağladıklarını anlattı.

ulusalkanal.com.tr

muğla milas