SKP Merkez Komite Üyesi: Kürtlerin çoğu federalliğe karşıdır

Suriye Halk Meclisi seçimlerine iki gün kala Suriye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi İbrahim Zuayar, ülkedeki gündemi Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Komünist Partisi’nin ekonomik sorunları çözmeye odaklı politikalara ağırlık vereceğini belirten Zuayar, seçimlerde umutlu olduklarını söyledi. Ülkedeki federasyon tartışmasına da değinen Zuayar, “Suriye halkının direnişiyle ABD’nin hiçbir oyunu gerçekleşmeyecek” dedi.

Suriye, 13 Nisan’da yapılacak Halk Meclis’i seçimlerine hazırlanıyor. Ülkedeki önemli siyasi hareketlerden olan Komünist Partisi de Halk Meclis’i seçimlerine katılıyor.

"Suriye Halk Meclisi seçimleri, Suriye’nin içinde bulunduğu koşullarda çok önem taşıyor. Bu siyasi bir meydan okumadır. Anayasal bir işlevdir. Ve biz Komünist Partisi olarak bu konuyla ilgili bir beyan açıkladık. Açıklamada; geniş kapsamlı bir şekilde partinin seçimlere katılım göstereceğini belirttik, parti üyelerini ve partiye destek verenleri bu seçimlerde Suriye halkının çıkarları doğrultusunda hareket eden, halkın ekonomik çıkarlarını gözeten ilerici ulusal güçleri desteklemek için oy kullanmaya davet ettik."

Suriye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi İbrahim Zuayar, parti olarak ekonomi gündemine ağırlık vereceklerini söyledi.

"Ekonomiyi ilgilendiren birçok konuda, Meclis’te bulunarak Suriye halkının çıkarları doğrultusunda bir çözüm yolu üretmeye çalışacağız. Meclis’teki tüm üyeler ulusal konularda fikir birliğine sahipler. Meclis’teki üyelerin Suriye’nin özgürlüğü, toprak bütünlüğü ve Suriye’yi korumak için çalıştıklarını, özellikle bugünlerde Suriye’ye savaş açan taraflara karşı alınan önlemlerin, Suriye Ordusu’na destek verecek bir biçimde gerçekleştiğini görüyoruz."

Seçimlerden umutlu olduklarını söyleyen Zuayar, farklı görüşlerden insanların seçimlerde adaylıklarını koyduklarını vurguladı. Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Zuayar, ülkedeki federasyon tartışmaları ile ilgili duruşlarını da açıkladı.

"Bana soracak olursanız, federalliği seçen bazı Kürt partileri Amerikalılarla kurdukları ittifak üzerinden bu yolu seçti. Amerikalılar bu partileri suistimal ederek Suriye’den ayrılmadan önceki son adımı ilan etmek için kullanmıştır. Suriye tarihinin bir parçası olan Kürtlerin çoğu bu federalliğe karşıdır."

Ülkeyi bölecek her türlü girişime karşı olduklarını ifade eden Zuayar, komünistlerin sorunları “işçi ve köylülerin birliği” temelinde ele aldıklarına dikkat çekti. Zuayar, Amerika’nın desteklediği siyasi projelerin Suriye’de yenilgiye uğrayacağını belirtti.

"Bu federallik oyunu Suriye’yi bölmeyi amaçlıyorsa başarıyla sonuçlanmayacağını düşünüyorum. Söylemek istediğim Amerika’nın istediği federallik biçimi Suriye’yi parçalamak, dağıtmak. Bu ve benzeri tanımlamalar uğruna yapılan bu plan gerçekleşmeyecek. Ne Kürt halkı ne de diğer bileşenler böyle birşeyi kabul etmez. Sonuç olarak; Suriye halkının gösterdiği direniş ve birlik sonucunda ABD’nin hiçbir oyunu gerçekleştirilemeyecek."

Haber - Kamera: Mehmet Kıvanç

ulusalkanal.com.tr

mehmet kıvanç suriye komünist partisi merkez komite üyesi kürtlerin çoğu federalliğe karşıdır