FETÖ'cülerin Ergenekon avukatı taktiği

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan FETÖ'cüler yıllarca FETÖ'ye karşı mücadele etmiş avukatlardan müdafilik isteyerek yeni bir taktiğe soyundu

FETÖ'cülerin Ergenekon avukatı taktiği

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün darbe girişimine katılan askerlerin, aileleri aracılığıyla Ergenekon, Balyoz gibi davalarda görev yapan avukatların kapısını çaldığı ortaya çıktı. FETÖ'nün örgüt bağını gizlemek, kamuoyunda meşruluk kazanmak için söz konusu davaların avukatlarını tutma taktiği izlediği, avukatlara yüksek ücretler teklif edildiği öğrenildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yapılan son açıklamaya göre, darbe girişiminin ardından 25 bin 917 kişi gözaltına alındı. 13 bin 419 kişi ise tutuklandı.

Aydınlık gazetesinden Irmak Mete'nin haberine göre; tutuklanan asker, polis, hakim, savcı ve bürokratların aileleri yakınlarını savunacak avukat arayışına girdi. FETÖ'nün Ergenekon, Balyoz gibi tertiplerine karşı direnen avukatların tercih edilmesi dikkat çekti. Özellikle rütbeli askerler, yüksek ücretler teklif ederek söz konusu davalarda görev yapan avukatlardan müdafiilik istedi.

TEKLİFİ REDDETTİLER

Edinilen bilgilere göre, Ergenekon tertibinde yargılanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük bu yönde bir teklif aldı. Küçük, teklifi kabul etmedi.

Ergenekon tertibinde yargılanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatları Hasan Basri Özbey ve Mehmet Nuri Aytekin'e de çok sayıda isim için başvuru yapıldı. Kendisine 13 başvuru yapıldığını belirten Özbey şöyle konuştu:

DANIŞTAY ÜYESİ, GENERAL, BÜROKRAT

“Başvuranlar içinde danıştay üyesi, astsubaydan generale kadar çeşitli rütbelerden askerler ve bürokratlar var. Bu kişilerin ailelerine neden bana geldiklerini sordum. İnternetten araştırdıklarını söylediler. İnternetten yapılan ufak bir araştırmada benim yıllarca FETÖ'yle mücadele ettiğim görülebilir. FETÖ'yle mücadele etmiş bir avukatla meşruluk sağlamaya çalışıyorlar. Bir taktik uygulamaya çalışıyorlar. Bütün başvuruları reddettim.”

ulusalkanal.com.tr