Yüksekova karıştı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin mezarlarının tahrip edildiği gerekçesiyle yapılan eylemde olaylar çıktı. PKK'nın asayiş timi ile polis arasında çıkan çatışmada, iki kişi hayatını kaybetti.

Yüksekova karıştı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi karıştı. Polis ile PKK'nın asayiş timi arasında çıkan çatışmalarda iki kişi hayatını kaybetti.

PKK'lıların mezarlarının tahrip edildiği iddiasıyla düzenlenen basın açıklamasının ardından olaylar çıktı.

PKK'nın asayiş timi YDG-H üniforması kişiler, polise havai fişek ve el yapımı patlayıcılarla saldırdı. Olaylar büyüdü, Özel Harekat polisleri de müdahaleye katıldı. 34 yaşındaki Veysel İşbilir ile 32 yaşındaki Mehmet Reşit İşbilir, çatışmada ağır yaralandı. Amca yeğen olan iki yaralı, kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti.

Hakkari Valiliği, akşam saatlerinde basın açıklaması yaptı. Valilik, olaylar sırasında polise molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişekye saldırıldığını açıkladı. Valilik, "Olayların başlamasından bir saat sonra da eylemciler, bu defa 8-9 uzun namlulu silahla değişik mevkilerden TOMA araçlarına ateş etmeye başlamışlardır" dedi.

Açıklamada, "Ateş sonrası isabet alan zırhlı araçlarda önemli hasar oluşunca, Polis Özel Harekat timleri devreye sokulmak zorunda kalınmış ve şehir merkezinde silahlı çatışma meydana gelmiştir! ifadeleri yer aldı.

Olaylar, akşam saatlerinde Yüksekova Devlet Hastanesi'nde devam etti. Olaylarda hayatını kaybeden iki kişinin cenazesini almak için hastaneye gelen kişiler, hastanenin camlarını kırdı.

Özel harekat ve terörle mücadele polisleri, gruba müdahale etti. Hastane içinde biber gazı kullanıldı.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yüksekova'da yaşanan olaylarla ilgili konuştu. Demirtaş, "Bu katliamın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz" dedi, ve açılım sürecine destek veren herkesi Yüksekova'ya çağırdı.

ulusalkanal.com.tr