Putin'den Suriye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin Amerika'nın Suriye'den çekilme kararı ile ilgili konuştu. Amerika'nın Suriye’den çekildiğine yönelik henüz bir emare görmediklerini söyleyen Rus Lider, Trump'ın IŞİD ile ilgili söylediklerine ise genel olarak katıldığını ifade etti. Putin, yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamalarda Türkiye ve Rusya ilişkilerine değinirken Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Amerika'nın Suriye'den çekilme kararı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gündemindeydi.

Moskova'da yapılan yıllık basın toplantısında konuşan Rus lider, Amerika'nın bölgeden çekilme emaresi göstermediğini söyledi.

Çekilme kararının tam olarak ne anlama geldiğinden emin değilim. ABD Afganistan'dan da çekileceğini söyledi ama 17 yıldır Afganistan'da. ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair henüz bir emare göremedik. ABD askerlerinin bölgede hiçbir meşruiyeti yok.

Putin, Amerikan Başkanı'nın IŞİD ile ilgili sözlerine ise katıldığını söyledi.

"ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ karşısında zafer kazanıldığı yorumuna genel olarak katılıyorum. Teröristlere Suriye'de çok büyük darbeler vurduk. Terör örgütlerinin Afganistan ve benzer ülkelere de sızması söz konusu. Bu da Rusya, ABD ve Orta Asya ülkeleri için tehdit oluşturuyor. Trump bu konuda haklı diyebilirim"

Türkiye'nin çıkarlarına da saygı duyduklarını söyleyen Rus Lider, Türkiye'nin "bağımsız dış politikasının memnuniyet verici" olduğunu belirtti.

"Türkiye NATO üyesi olmasına karşın, gördüğümüz kadarıyla bir yandan ittifakın üyesi olarak yükümlülüklerini yerine getiriyor, diğer yandan da bağımsız bir dış politika izliyor. Buna çok değer veriyoruz."

Rusya Devlet Başkanına Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili de bir soru yöneltidi.

"Atatürk, Rusya'nın dostuydu. Bu bizim için çok değerli. Atatürk, modern Türkiye'nin kurucusu"

ulusal.com.tr

abd açıklama Putin deaş