Gül eliyle Erdoğan'a

Fethullah Gülen'in ıslak imzalı mektubunun muhatabı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çıktı. Gülen'in gönderdiği mektupla, Cumhurbaşkanı Gül'den arabuluculuk yapmasını istediği öğrenildi. O mektubun tam metnini, herkul. org sitesinin Editörü Osman Şimşek açıkladı.

Gül eliyle Erdoğan'a

Fethullah Gülen'in, Başbakan Tayyip Erdoğan'a gönderdiği iddia edilen ıslak imzalı mektubun asıl sahibi ortaya çıktı. Gülen'in editörü Osman Şimşek, mektubun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderildiğini açıkladı. Gülen, Cumhurbaşkanı'nı araya sokarak Erdoğan ile anlaşmak istedi.

Şimşek'in anlatımına göre süreç şöyle işledi. Cumhurbaşkanı Gül, Fethullah Gülen'e bir temsilcisini göndererek düşüncelerini öğrenmek istedi.

Gülen'den "olur" yanıtı geldi. 21 Aralık'ta bu görüşme yapıldı. Gülen, Cumhurbaşkanı'nın temsilcisine, mektup verdi. Şimşek, "Misafirimiz, yazılı bir metinle dönmenin çok daha faydalı olacağını söyleyince, Hocamız, medyada sözü edilen o mektubu yazıp verdi" dedi.

Gülen, bu mektuptan Erdoğan'ın haberinin olmasını özellikle istedi.

Peki mektubun içeriğinde ne vardı? Şimşek'in anlatımına göre Gülen, devletin işleyişine veya bir takım memurlarına müdahale etmediğini iddia etti. Fethullah Gülen, ayrıca cemaatçi polis ve bürokratların görev yerlerinin değiştirilmemesini istedi. Mektupta ayrıca dershanelerin kapatılmaması çağrısında da bulunuldu.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen erdoğan Gül mektup