NATO yenildik!

11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan'ı işgal eden Amerika yenildi. Açıklama Taliban'dan geldi. Taliban sözcüsü, koalisyon güçlerinin muharebe görevinin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada Amerika ve müttefiklerinin Afganistan'da "yenildiğini" söyledi.

NATO yenildik!

NATO, Afganistan'da 13 yıldır süren görevini Pazar günü sonlandırmıştı. Ancak geride Afgan ordusunu eğitme bahanesiyle 13 bin asker bırakma kararı almıştı.

Koalisyon güçlerinin muharebe görevinin sona ermesinden bir gün sonra Taliban'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. O açıklama ABD ve müttefiklerinin Afganistan'da 'yenildiği' yönündeydi.

NATO'nun görevini tamamlamasıyla ilgili yaptığı törene dair açıklama yapan Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid "Törenin, yenilgi ve hayal kırklıklarının açık bir göstergesi olduğunu" söyledi. Mujahid, ülkede kalan askerleri kovacaklarını da belirtti

NATO Afganistan'a, ABD'yi hedef alan 11 Eylül saldırıları arasından asker göndermeye başlamıştı.

Bu arada dün Helmand Eyaleti'nde Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda dört asker ve sekiz militanın öldüğü belirtildi. 2001'den bu yana yaklaşık 2 bin 200'ü ABD askeri olmak üzere 3 bin 500'e yakın asker Afganistan'da hayatını kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

abd nato Afganistan