Rusya'dan diplomasi atağı

Rusya, Suriye krizinin çözümü için diplomasi atağı başlattı. Rus diplomatlar Çarşamba günü ılımlı muhaliflerden bir heyeti kabul edecek.

Rusya'dan diplomasi atağı

IŞİD saldırıları ile gerileyen Suriye barış süreci Rusya'nın girişimiyle yeniden başlıyor.

Rus diplomatlar Çarşamba günü Suriye'nin ılımlı muhalefetinden bir heyeti kabul edecek. Suriye heyetiyle Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’un görüşmesi bekleniyor. Rus kaynaklara göre, görüşmenin gündeminde, siyasi çözüm, muhalefetin rolü ve Birleşmiş Milletler Özel Temsilcisi Stefan de Mistura’nın inisiyatifi yer alıyor.

Mistura, 30 Ekim'de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kapalı toplantısı ardından, insani yardımın ulaştırılması için Halep’te "dondurulmuş bölgeler" yani sınırlı ateşkes bölgeleri oluşturulmasını teklif etmişti.

Suriye Ulusal Gençlik partisinin genel sekreteri Mahir Merhec, sekiz kişilik heyetin 15 Aralık’a kadar Rusya'da kalacağını açıkladı.

Rusya'nın girişimleri Suriye'deki ılımlı muhaliflerle sınırlı değil. Kuveyt Haber Ajansı Kuna’nın haberinde, Bogdanov liderliğinde bir Rus heyetinin dün İstanbul’da Suriye Ulusal Koalisyonunun liderleriyle de görüştü. Görüşmede Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura da vardı.

Mistura'nın Gaziantep'te bazı muhalif gruplarla da görüşeceği açıklandı. Tarih konusunda net bir bilgi verilmedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya suriye diplomasi ışid