Terör hasarına sigorta ödemeleri 'PKK'ya kaynak aktarılacak' şüphesiyle durduruldu

Terör operasyonları nedeniyle evleri zarar gören yurttaşlara ödemeler durdu. Güneydoğu'da hasarlı bazı evlerin operasyonlardan bir gün önce sigortalandığı ortaya çıktı. PKK'ya kaynak aktarılabileceği şüphesiyle şu anda ödeme yapılmıyor.

Terör hasarına sigorta ödemeleri 'PKK'ya kaynak aktarılacak' şüphesiyle durduruldu

Güneydoğu'da PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle evleri zarar görenler için sigorta ödemeleri durduruldu. Evlerin operasyonlardan bir gün önce sigortalanması "PKK'ya kaynak aktarılacak" şüphesine neden oldu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, terör örgütü PKK’ya operasyon yapılan bölgelerde, konut sigortasında talep patlaması oldu. Konut sigortalarının tamamına yakını da operasyonlardan bir gün önce yaptırıltı.

Bölgede, geçen senelerde konutlarda sigortalanma oranı yüzde 1 seviyesindeyken operasyonlar döneminde bir an da yüzde 95’e çıktı.

Sigorta işlemleri de Güneydoğu’daki sigorta acenteleri tarafından yapılmadı. Genellikler Ankara, İstanbul, Elazığ, Adana, Mersin gibi illerdeki belli başlı acenteler seçildi. İşlemler de 30 sigorta şirketi arasında pay edildi.

Sigorta şirketlerine Nusaybin, Cizre, Yüksekova ve Sur’dan gelen tazminat talebi ise 2 milyar liraya yakın.

Durumdan şüphelenen sigortacılar, içişleri bakanlığı ve ilgili kamu kuruluşları ile görüşerek terör zararını ödememe kararı aldı.

Paranın PKK'ya aktarılmaması için soruşturma devam ediyor. Bu dolandırıcılığı içinde olduğu tespit edilen bazı sigorta acentelerinin de sözleşmeleri iptal edildi.

ulusalkanal.com.tr