Buldan Yayla Gölü hassas koruma alanı ilan edildi

Denizli'nin Buldan ilçesindeki Yayla Gölü'nün, korunacak hassas alan ilan edilmesi bölge halkını sevindirdi. Yayla Gölü, doğal güzelliği ve barındırdığı çok sayıda hayvan türü ile fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. Kuş gözlemcilerinin de uğrak noktaları arasında bulunuyor.

Buldan Yayla Gölü hassas koruma alanı ilan edildi

Eşsiz güzelliği, el değmemiş doğası ve barındırdığı canlı yaşamıyla Yayla Gölü, cennetten bir köşe adeta... Bu güzeller güzeli gölün kesin korunacak hassas alan ilan edilmesi, yöre insanını olduğu kadar fotoğraf ve doğa tutkunlarını da oldukça sevindirdi.

Denizli'nin Buldan ilçesindeki Yayla Gölü, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile daha öncesinde 1'inci Derece Doğal Sit Alanı, ardından da kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi. Karar büyük sevinçle karşılandı.

Kent merkezine 54, ilçeye ise 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Göl, 180 kuş türüne ve ikisi endemik olmak üzere 95 bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Gölün yüzeyini kaplayan nilüfer bitkileri izleyenlere görsel şölen sunuyor. Gölü bir kez gören bir daha görebilmek için can atıyor.

Yayla Gölü, kuş gözlemcilerinin uğrak noktaları arasında bulunuyor. Fotoğraf ve doğa tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinin başında geliyor. Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ulusal Kanal'a konuştu.

ulusal.com.tr

denizli