Demirtaş, ABD ve AB'ye çağrı yaptı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar'dan sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da ABD'ye çağrı yaptı. Demirtaş, Türk ordusunun PKK'ya yönelik operasyonlarına karşı NATO'yu "belirgin bir konum almaya" çağırdı. Demirtaş, açılımın sürmesi için Avrupa Birliği'nin de Türkiye'ye baskı yapmasını istedi.

Demirtaş, ABD ve AB'ye çağrı yaptı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Brüksel'de ABD'ye "yardım edin" çağrısı yaptı. Avrupa Birliği'nden de Türkiye'ye baskı yapılmasını istedi.

Demirtaş, Çarşamba günü PKK'nın Avrupa sorumlulularının "acil" koduyla yaptığı çağrı üzerine gazetecilerle buluşmasını iptal etmiş ve Brüksel'e uçmuştu.

İlk toplantının ardından KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, "ABD, PKK ve Türkiye'yi aynı masa etrafında buluştursun" açıklaması yaptı.

Aydar'dan sonra bir çağrı da Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, açılım için Avrupa Birliği'ni "aktif olmaya" çağırdı. "AB, PKK ile Türkiye arasında müzakereleri çok açık ve belirgin bir şekilde desteklemelidir" dedi, Türkiye'ye baskı yapılmasını istedi.

Selahattin Demirtaş, NATO'yu da "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik operasyonlara karşı belirgin bir konum almaya" çağırdı.

ulusalkanal.com.tr

abd hdp ab demirtaş