En centilmen derbi

Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı. Sarı-lacivertli takımın şampiyonluğu garantileme umudu ise gelecek haftaya kaldı. Beşiktaş da Galatasaray ile olan puan farkını 2'ye çıkardı.

En centilmen derbi

Ne Fenerbahçe tur atabildi, ne Beşiktaş avantajı kapabildi. Sezonun son derbisinde Beşiktaş ile Fenerbahçe 1-1 berabere kalınca, tüm hesaplar gelecek haftalara devredildi.

Lider Fenerbahçe'nin zirvede arayı açıp şampiyonluk turunu beklemeye başlaması, Galatasaray'ın da Kasımpaşa'ya yenilip ikincilik yarışında yara alması ile birlikte gözler derbiye çevrilmişti. Derbiyi fenerbahçe kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek, Beşiktaş kazanırsa da Galatasaray'a 4 puan fark atacaktı. Ancak bu ihtimallerden ikisi de gerçekleşmedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe 24'üncü dakikada Moussa Sow ile 1-0 öne geçti. Beşiktaşlılara beraberliği getiren golü ise 45'inci dakikada Ramon Motta kaydetti.

Siyah beyazlı takım mücadeleyi 9 kişi ile tamamladı. 58'inci dakikada Motta ile 90+3'te İsmail Köybaşı kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe puanını 67'ye, Beşiktaş ise 55'e yükseltti.

Siyah-Beyazlı tribünler maç bitiminde “Aziz Yıldırım” diye bağırarak cezaevine girecek olan Fenerbahçe Başkanı’na destek verdi. Bu tezühüratın ardından kısa bir süre Beşiktaş tribünlerinden alkış sesleri yükseldi. Bu davranış, Fenerbahçeli yöneticilerin de yüzünü güldürdü.

Karşılaşmanın 87'nci dakikasında çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Hakem Halis Özkahya hava atışına hükmetti. Siyah-Beyazlı oyuncu Dany, topu önce ayağıyla havaya kaldırıp ardından kafayla kalecisi Tolga Zengin’e gönderdi. Bunun üzerine Özkahya, "Fair Play ruhuna aykırı davranış" gerekçesiyle, hava atışının yapıldığı yer olan Beşiktaş ceza sahasının hemen önünde frikik kararı verdi. Dany de sarı kart gördü. Beşiktaşlı oyuncular ne olduğunu bile anlamazken, uzun süre hakeme itiraz ettiler. Birkaç dakika içinde Fenerbahçeli oyuncular topun başına geçtiler, ortak bir karar verildi, Caner de topu dışarıya vurdu. Bu hareket tribünlerden alkış alırken, sezonun en güzel davranışlarından biri olarak kayıtlara geçti.

ulusalkanal.com.tr