Abdullah Gül o yasayı onayladı

İnternete sansür yasasını Cumhurbaşkanı Gül, Macaristan dönüşü yasayı apar topar onayladı. Yeni yasa üzerinde bazı değişiklikler öngören düzenleme ise üzerinden 48 saat geçmeden yeni Meclis'e geldi. İlgili komisyonda kanun teklifinin jet hızıyla görüşülmesi tartışma yarattı.

Abdullah Gül o yasayı onayladı

Yeni internet yasasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Macaristan dönüşü apar topar onayladı. Cumhurbaşkanı bazı pürüzler var demişti. Yasayla ilgili 2 noktada değişik öngören yasa teklifi de jet hızıyla Meclis Adalet Komisyonu'na geldi. Milletvekilleri bu kadar hızlı bir şekilde yasanın komisyona indirilmesine tepki gösterdi.

Muhalefet milletvekilleri "Teklif üzerinde çalışma fırsatı bulamadıklarını" belirtti, komisyonun ertelenmesini talep etti. Muhalefet ile AK Partili milletvekilleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı.

Meclis "noter katipliğine dönüştü" benzetmelerine yol açan hızlı internet sansürü, sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Yasayı onaylayan Gül'e "unfullow" tepkisi vardı. Gül'ün twitter takipçi sayısı hızla düştü. 100.000'e yakın kişi Abdulah Gül'ü twitterda takip etmeyi bıraktı.

Yasaktan nasibini ilk alan site ise red hack oldu. Grubunun twitter sayfası yasa onaylandıktan kısa bir süre engellendi.

Yasa hızlı geçti, sansürler ve tepkiler hızlı başladı, Meclis ise bu süreçte "kavgalarda kolların inip kalktığı yer" olarak kaldı.

ulusalkanal.com.tr