Ankara'daki saldırıda araştırmalar açıklanan iki ismin de aynı kişi olduğuna işaret ediyor

Ankara saldırısını yapan teröristin kimliğiyle ile ilgili farklı bilgilerin gündeme gelmesinin nedeni netleşmeye başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu teröristin YPG’li Salih Neccar olduğunu açıklamış, PKK ise saldırıyı Abdülbaki Sönmez adlı bir kişinin yaptığını savunmuştu. Güvenlik güçleri bahsi geçen iki ismin de aynı kişi olduğunu, söz konusu teröristin Türkiye’ye giriş yaptığında yalan beyan vermiş olduğunu düşünüyor. Tanıklar da iki ayrı fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunu söylüyor.

Ankara'daki saldırıda araştırmalar açıklanan iki ismin de aynı kişi olduğuna işaret ediyor

Ankara saldırısını yapan teröristin kimliği ile ilgili yaşanan karmaşanın nedeni ortaya çıkmaya başladı.

Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, hükümetin açıkladığı Salih Neccar ismi ile PKK’nın açıkladığı Abdülbaki Sönmez'in aynı kişi olduğu bilgisi üzerinde duruyor.

Salih Neccar'ın kimliği olay yerinde bulunan uzuvlardan alınan parmak izi ile netleşmişti. Terörist, 2014 Şubat'ında Suriye'den Türkiye'ye geçmiş ve Gaziantep Göç İdaresi'ne başvurmuştu. Adını da Salih Neccar olarak Göç İdaresi'ne kaydettirmişti. YPG üyesi teröristin 2014'te yalan beyan verdiği ve böylece kendisini gizlediği değerlendiriliyor.

PKK'ya bağlı TAK adlı yapı da Ankara saldırısını Abdülbaki Sönmez'in düzenlediğini açıkladı. Bunun üzerine Güvenlik birimleri Abdülbaki Sönmez'in babasından DNA örneği aldı.

Soruşturmada gözaltına alınan Kudbettin O. da hükümet ve PKK'nın açıkladığı fotoğrafların aynı kişiye ait olduğunu teşhis etti.

Abdülbaki Sönmez'in 2005'te bölücü terör örgütü PKK'ya katıldığı tespit edilidi. Abdülbaki Sönmez adına devlet birimlerinde hiçbir kaydın olmadığı belirtiliyor.

Güvenlik birimleri iki farklı fotoğraftaki kişilerin aynı isimler olma olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor. Benzer görüşler askeri kaynaklar tarafından da paylaşılıyor.

ulusalkanal.com.tr

ankara saldırısı güvenlik güçleri