ABD’de yaşanan polis şiddetine İran’dan tepki

Tahran, ABD'nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs'ta polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesinin ardından başlayan veren protestolara Amerikan polisinin sert müdahalesine tepki gösterdi.

ABD’de yaşanan polis şiddetine İran’dan tepki

Haftalık olağan basın toplantsısnda konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, Amerikalılara seslenerek, dünyanın zulme uğrayan Amerikan halkının sesini duyduğunu ve onların yanında yer aldığını söyledi.

Musevi, "ABD yönetimi, ülke içinde ve dışında şiddet ve zorbalık peşinde, dünya kamu ouyunun gözü önünde şiddete son verilmesini isteyenlerin barışçıl protestolarını azami ölçüde bastıran Amerikan polisinin gösterdiği şiddetten derin bir üzüntü duyuyoruz" dedi.

ABD hükümeti ve polisine İngilizce seslenen Musevi, "Sivillere yönelik şiddeti durdurun ve insanların nefes almasına izin verin" ifadelerini kullandı.

Musevi, ABD’de yaşanan olaylarda İran’ın parmağı olduğunu öne süren ABD’li bir yetkilinin iddiasına tepki göstererek, “ABD’nin iç işlerine herhangi bir müdahaleyi reddediyoruz; Ancak bu ülkede meydana gelen olaylardan üzüntümüzü ve endişelerimizi dile getirmekten kaçınamayız” dedi.

ulusal.com.tr