Sürece ivme çalışmaları

Hükümetin, bölünme açılımına yeniden ivme kazandırma çalışmaları sürerken, HDP de sürecin devamı için taleplerini sıraladı. İmralı'da sekreterya kurulması, gözlem heyetinin oluşturulması ve açılım komisyonlarının kurularak çalışmalara başlaması HDP'nin 3 temel şartı. Yarın Dolmabahçe'de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek olan Akil insanların da aynı talepleri masaya koyması bekleniyor.

Hükümet, tıkanan bölünme açılımına yeniden ivme kazandırmak için düğmeye bastı, PKK'nın "bitti" dediği açılımın devamı için HDP şartlarını sıraladı.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin bu talepleri sıralarken; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan da kritik bir açıklama geldi.

Hürriyet Gazetesi'ne röportaj veren Akdoğan, sürecin ilerleme durumuna göre PKK lideri Abdullah Öcalan'ın şartlarının değiştirileceğini söyledi. Akdoğan, "Cezaevi şartları süreç ilerledikçe değerlendirilebilir, iyileşmeler olabilir." dedi.

Ve Akil adamlar yeniden devreye giriyor... Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılım sürecinde "Halkı ikna" rolünü üstlenen Akil Adamlarla yarın Dolmabahçe’de bir araya gelecek.

Hafta ortasında bir toplantı yaparak süreci değerlendiren Akil insanların, toplantıda alınan kararları Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletmesi bekleniyor. "Gözlem heyetinin oluşturulması, Abdullah Öcalan da dahil sürecin bütün aktörleriyle doğrudan görüşülebilmesi ve hükümetin sert söylemlerinden vazgeçmesi" konusunun talepler arasında yer aldığı belirtiliyor. Akil heyeti Başbakan Davutoğlu'ndan İmralı'da Öcalan ile görüşme izni de talep edecek.

ulusalkanal.com.tr